top of page
foto%25202%2520(2)_edited_edited.jpg

Det är skönt att ha ett mål att färdas mot men vid målet är det färden som betyder något

Ursula K le Guin

OM MARIE

Jag heter Marie Carlsson och det är jag som driver Inner Wellness. 

 

Mitt intresse för människor och personlig utveckling har alltid funnits med mig och det är just mötet som berikar mig och gör mig livsklok. Att få ta del av en annans människas liv är ett privilegium och att få just denna människa att må bra och hitta en balans i vardagen är spännande.

 

Att i lugn och ro få bli lyssnad på kan vara en befrielse likaså att få någon som hjälper till att hitta tillbaka till en verklighet där det finns en trygghet med att förhålla sig till en vardag som pågår hela tiden.

 

Att arbeta med det jag gör har sin förklaring. Jag fick en cancerdiagnos som gjorde att jag fick stanna upp och göra flera mentala kullerbyttor med mig själv. Jag hade riktig tur och blev friskförklarad efter bara några månader. Månader som gjorde att jag fick tänka till kring livet ordentligt och hur jag ville att min framtid skulle se ut. Jag kom fram till att motgångar och kriser som man möter kan vändas till något bra och det var det som gjorde att jag kom till ett vägskäl där jag ville ha en förändring som skulle innebära att jag skulle kunna använda mig av mina kompetenser, kunskaper och erfarenheter för att hjälpa andra. Precis vid rätt tillfälle dök utbildningen till diplomerad återhämtningsterapeut upp och jag var en bland de första i Sverige som tog examen augusti 2020. Idag kombinerar jag mitt arbete som legitimerad förskollärare med att arbeta förebyggande inom stressrelaterad ohälsa och utmattning,  

 

Min kärlek till naturen har för mig alltid varit ett sätt att hitta inre lugn. Jag har gått en grundkurs i Shinrin-Yoku, som är japanska för skogsbad och som innebär att ”man tar in skogens atmosfär med alla sinnen”. Att skogsbada är vetenskapligt bevisat att det ger långsiktiga och hållbara hälsosamma effekter. Just precis därför har jag även valt att arbeta naturbaserat med återhämtning och stressreduktion. Att hitta lugnet i stillheten och tystnaden ute i naturen gör underverk för kropp, själ och hjärta.

 

Välkommen! 

 

MINA UTBILDNINGAR

  • Barn och ungdomspedagogisk examen med inriktning mot förskollärare, 120 p

  • Handledarutbildning, Mälardalens högskola, Eskilstuna, 7,5 p

  • Certifierad coach enligt ICF, kognitiv inriktning, Hälsoakademin Europa AB

  • Diplomerad avspänningspedagog med kognitiv inriktning, Sverigehälsan

  • Diplomerad stressterapeut med kognitiv inriktning, Sverigehälsan

  • Kris och krishantering, Sverigehälsan

  • Grundkurs i Shinrin-Yoku, skogsbad, Shinrin-Yoku Sweden

  • Diplomerad Skogsbadsguide, NBSR (Naturbaserad stressreduktion)

  • Friskvårdsguide, Utemaningen

  • Diplomerad Återhämtningsterapeut, Soulful Living

IMG_6276_edited.jpg
bottom of page